Kurentovanje na Ptuju

Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Čet Jan 24 2008, 11:17

Kurentovanje na Ptuju 2-5.februar.

Program;

Kurentov-korantov skok
Sobota, 2. februar
Budina pri Ptuju, domačija 2. princa karnevala Matevža Zokija, ob 24.00

8. tradicionalni kurentov - korantov skok
Šele ob svečnici (2. februarja) si po tradiciji kurenti - koranti prvič lahko nadenejo zvonce, s katerimi odganjajo zimo in privabljajo v deželo pomlad ter prinašajo srečo in dobro letino.


Dogajanje v mestu
Nedelja, 3. februar

Mestne ulice in trgi, ob 14.00

48. mednarodna karnevalska povorka
Povorka bo potekala po enaki trasi kot lani. V povorki pričakujemo številne etnografske in karnevalske skupine, skupine iz tujine, skupine nekaterih podjetij, skupine osnovnih in srednjih šol, skupino Kluba ptujskih študentov in druge. Pridružili se nam bodo posebni gostje: 6 Pack Čukur, Fredi Miler in Rado Mulej. Vsak od njih bo pokazal svoje poznavanje tradicije kurentovanja na ptujskem in vzdržljivost pod težo kurentove oprave. Povorka se bo zaključila predvidoma ob 16.30, nato se bo nadaljevala zabava v karnevalski dvorani in na Mestnem trgu.

Pot povorke: Potrčeva ulica, Slomškova ulica, Miklošičeva ulica, Mestni trg, Krempljeva ulica, Minoritski trg, Dravska ulica, Cafova ulica (mimo OŠ Olga Meglič), Prešernova ulica, Muzejski trg, z zaključkom v karnevalski dvorani na Vičavi.

Mestni trg, od 17.00 do 19.00
Po končani povorki bo na Mestnem trgu potekala zabava z glasbeno skupino Prepih


Ponedeljek, 4. februar

Mestne ulice in trgi, od 10.00 do 11.00
Povorka ptujskih vrtcev
Sprevod otrok Vrtca Ptuj po ulicah in trgih mesta, s predstavitvijo na Mestnem trgu. Po končanem sprevodu zabava za vse sodelujoče otroke v karnevalski dvorani.

Pot povorke: Raičeva ulica (vrtec Med vrti 2), Slomškova ulica, Miklošičeva ulica, Mestni trg (se obrnejo), spet Miklošičeva, Slomškova ulica, Slovenski trg, Prešernova ulica, Muzejski trg z zaključkom v karnevalski dvorani na Vičavi.

Mestni trg, od 12.00 do 19.00
Kulturno-zabavni program
Nastopi glasbenih skupin, plesnih skupin, ljudskih pevcev in godcev, folklornih skupin, pihalnih orkestrov, pouličnih gledališč, žonglerjev in drugih animatorjev, etnografskih skupin, skupin kurentov in karnevalskih skupin.


Torek, 5. februar

Mestne ulice in trgi, od 10.00 do 11.00
3. tradicionalna otroška povorka
Odvila se bo 3. tradicionalna otroška povorka učencev osnovnih šol iz Ptuja in okolice. Otroci se bodo namaskirali v svoje najljubše pravljične in druge junake. Po končani povorki sledi rajanje otrok v karnevalski dvorani.

Pot povorke: Minoritski trg, Krempljeva ulica, Mestni trg, Miklošičeva ulica, Slomškova ulica, Slovenski trg, Prešernova ulica, Muzejski trg z zaključkom v karnevalski dvorani na Vičavi.

Mestni trg, od 12.00 do 19.00
Kulturno-zabavni program
Nastopi glasbenih skupin, plesnih skupin, ljudskih pevcev in godcev, folklornih skupin, pihalnih orkestrov, pouličnih gledališč, žonglerjev in drugih animatorjev, etnografskih skupin, skupin kurentov in karnevalskih skupin.

Karnevalska dvorana na Vičavi

Karnevalska dvorana bo postavljena na lokaciji Šolskega učnega centra na Vičavi. Čez dan bo namenjena predvsem pustnim zabavam otrok iz vrtcev in osnovnih šol ter dijakom. V nedeljo dopoldan ter v ponedeljek in torek popoldan bodo organizirane otroške maškarade in žuri za mlade.

Ob večerih se bo v karnevalski dvorani odvijal zabavno-glasbeni in animacijski program, ki ga bodo popestrili nastopi etnografskih skupin in skupin kurentov ter številni domači in tuji glasbeni gosti. Večerni program v karnevalski dvorani bo potekal med 20. in 01. uro.

Cena vstopnice za večerno zabavo bo znašala 12 EUR, sobotna karta z večerjo pa 25 EUR. V petek, nedeljo, ponedeljek in torek bo karta, kupljena za večerni program v karnevalski dvorani, po 01. uri veljala tudi za after party zabave v Pustnem šotoru in diskoteki Super Li.


Petek, 1. februar

Od 20.00 do 01.00
Koncert Jana Plestenjaka.


Sobota, 2. februar

Od 20.00 do 06.00
Sobotna vročica - Davor Radolfi, Saša Lendero, Okrogli muzikantje
Tradicionalno sobotno pustno rajanje z zabavno-glasbenim ter animacijskim programom, bogatimi nagradami najlepšim skupinskim maskam, obiskom slovenskih misic in še in še. V karnevalski dvorani bo letos izjemoma potekal tudi dogodek predaje oblasti med županom MO Ptuj dr. Štefanom Čelanom in 9. princem karnevala Miranom Urihom - majerjem Cirkovškim, ki bo v času pustovanja prevzel oblast v mestu.


Nedelja, 3. februar

Od 11.00 do 13.00
Otroško pustno rajanje z zabavno-glasbenim programom in animatorji.
Za zabavo bosta skrbela Čarovnik Grega & Spidi.

Od 15.00 do 19.00
Zabava udeležencev mednarodne karnevalske povorke z ansamblom Bratov Gašperič in s podelitvijo nagrad najlepšim karnevalskim skupinam.

Od 20.00 do 01.00
Zabavno - glasbeni in animacijski program, popestren z nastopi etnografskih skupin in skupin kurentov.
Glasbeni gost Dražen Zečić.


Ponedeljek, 4. februar

Od 11.00 do 13.00
Pustno rajanje otrok iz Vrtca Ptuj.

Od 16.30 do 18.30
Velika otroška maškarada
Tradicionalni dogodek namenjen najmlajši populaciji. Zabavni program z glasbenimi gosti Damjano Golavšek in skupino Mini dame ter animatorji. Otroška maškarada v karnevalski dvorani poteka v organizaciji Centra interesnih dejavnosti Ptuj, Društva prijateljev mladine Ptuj in Mestne občine Ptuj.

Od 20.00 do 01.00
Zabavno-glasbeni in animacijski program, popestren z nastopi etnografskih skupin in skupin kurentov ter obiskom 9. princa karnevala Mirana Uriha - majerja Cirkovškega.
Glasbeni gost Jasmin Stavros.


Torek, 5. februar

Od 10.00 do 13.00
Osnovnošolsko rajanje z zabavno-glasbenim programom in animatorji. Za zabavo bo skrbel ansambel Pijamas.

Od 16.00 do 19.00
Poli žur za mlade športnike. Pustno rajanje otrok nogometne šole Poli Drava Ptuj s skupino Foxy teens, animatorji in nagradnimi igrami.

Od 20.00 do 01.00
Pustni pokop in atomski finale

Zabavno - glasbeni in animacijski program, popestren z nastopi etnografskih skupin in skupin kurentov.
Gosti večera: Atomik Harmonik, Skater, Boštjan Konečnik

V karnevalski dvorani bo letos, takoj po polnoči, potekal tudi pokop pusta in vrnitev oblasti 9. princa karnevala Mirana Uriha - majerja Cirkovškega županu MO Ptuj dr. Štefanu Čelanu.

Pustni šotor Super Li

Pustni šotor bo postavljen pred diskoteko Super Li in hotelom Poetovio. Zabavno-glasbena dogajanja se bodo odvijala med 21.00 in 06.00. Med 21.00 in 22.00 uro bodo zabavo popestrili nastopi etnografskih skupin in skupin kurentov. Vsak večer ob 00.30 nastopi domačih in tujih glasbenih gostov.

Petek, 1. februar

Ob 00.30 after party zabava, gosta Domen Kumer in Sanja Grohar.


Sobota, 2. februar

Ob 21.00 pustno rajanje z ansamblom Štajerskih 7.
Program bo popestril izbor najlepše skupinske maske.


Nedelja, 3. februar

Ob 15.00 zabava z ansamblom Katrca.

Po 00.30 bo za zabavo skrbela Colonia.


Ponedeljek, 4. februar

Ob 00.30 after party z nastopom Vlada Kalembera.


Torek, 5. februar

Ob 00.30 zabava za ansamblom Drugo Dugme.

Druga rajanja in zabave po mestu

Sobota, 26. januar

Grand hotel Primus, Klub Gemina XIII. ob 19.00
Ples v maskah
12. Tradicionalni dobrodelni Rotary ples v maskah
Večerja s hladno - toplim bifejem. Izbor najlepše maske. Igra ansambel Fast foot. Vstopnice nagrajujejo.


Sobota, 2. februar

Dvorišče Vinske kleti Ptuj od 9.00 do 12.00
Obarjada 2008 - dobrodelna akcija Lions kluba Ptuj, v kateri ekipe gospodarstvenikov, politikov, mestnih svetnikov in drugih znanih Ptujčanov tekmujejo med seboj v kuhanju najboljše obare.

Hotel Mitra ob 20.00
Zabava za maske z živo glasbo.

Klub Gemina XIII. ob 19.00
Pustni ples
Pustni ples z nastopom imitatorjev največjih svetovnih zvezd. Na zabavi pa se bo mudila tudi ''mednarodna komisija'' za kostumografijo, ki bo najlepši kostum tudi nagradila. Ponujajo hladno - topli bife. Za glasbeno popestritev bo skrbel ansambel Ekart.

Športna dvorana Mladika ob 20.00
Kurentanc 2008
Klub ptujskih študentov organizira tradicionalni Kurentanc s skupino Rock-partyzan in predskupino ZEN. Prodaja vstopnic: kavarna ptujskih študentov (Slovenski trg Cool in KPŠ (Vodnikova 2).

Caffe Evropa Pub ob 21.00
Pustno rajanje z DJ in nagrajevanjem najlepših posameznih in skupinskih mask.

Maska caffe ob 22.00
Prvi maskin bal Pustna zabava s podelitvijo nagrad najlepšim maskam.

Bar Saš ob 20.00
Pustno rajanje z DJ (slovenska in jugo scena).


Nedelja, 3. februar

Kavarna ptujskih študentov ob 21.00
Pižama bal v organizaciji Kluba ptujskih študentov.


Torek, 5. februar

Bar Saš od 11.00 dalje
Tradicionalni pustni žur.

Klub Gemina XIII. od 11.00 dalje
Metulj pust after party
Pustna zabava "starih metulašev".

Cafe Evropa Pub od 11.00 dalje
Nora pustna zabava že od 11.ure dalje.

Hotel Mitra po 12.00
Zabava za maske z živo glasbo.

Maska caffe od 12.00 dalje
Pustni žur z vročim zaključkom.

Ustvarjalno in kulturno dogajanje v času pustovanja


TIC, Hotel Mitra, recepcija Ptujskega gradu
ob 15. 1. do 10. 2. 2008
V okviru cikla razstav "Mojstri se predstavijo" bodo razstavljeni spominki, ki v domove vnašajo del starodavnih pustnih običajev. Predstavljeni bodo trije mojstri, izdelovalci

Park hotel Ptuj
28 .1. 2008 ob 18.00, Kronos
"Tradicionalne pustne maske na Hrvaškem" Predavanje s predstavitvijo filma Baranjske Buše. Predavala bo mag. Zvezdana Antoš, kustodinja Etnografskega muzeja v Zagrebu. Organizatorji: ZRS Bistra Ptuj in Etnografski muzej Zagreb.

29. 1. 2008 ob 12.00, Kronos
Predstavitev diplomske naloge avtorice Vojke Havlas pod mentorstvom dr. Ksenije Vidmar in dr. Aleša Gačnika na temo: "Kurentovanje na Ptuju med ohranjanjem lokalne tradicije in sprejemanjem vplivov globalne kulture", v organizaciji ZRS Bistra in Oddelka za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

1. 2. 2008 ob 18.00, Kronos
Kultivna-fotografska razstava fotografa Črtomira Goznika "Moč pustnega izraza", ki bo na ogled do 5. 2. 2008 Ponudba vin Štefana in Aleša Gačnika.

3. 2. 2008 pred hotelom v času povorke "Picekof pisker", krofi, kuhano vino.

Slavnostna dvorana ptujskega gradu
1. 2. 2008 ob 19.30
Jure Ivanušič - Od tišine do glasbe
Glasbena predstava Od tišine do glasbe je sproščen nastop dramskega igralca in pianista Jureta Ivanušiča, ki nas bo na zanimiv in privlačen način, z anekdotami in s šalami,popeljal skozi zgodovino in fenomen glasbe v vsej njeni raznovrstnosti. Predprodaja vstopnic je v Hotelu Mitra, TIC Ptuj in Park Hotelu Ptuj.

Grand hotel Primus
31. 1., 1. 2., 2. 2. in 4. 2. 2008 vedno od 13.30 - 15.30
Ustvarjalne delavnice za male in velike.
V času pustovanja bodo v Grand hotelu Primus potekale brezplačne ustvarjalne delavnice za male in velike.

CID Ptuj
1. 2. 2008 ob 17.00
Pustne ustvarjalne delavnice
Priprava pustnih kostimov za velike in male, pustno ličenje, zabavni klobuki in maske. Udeležba je brezplačna, potrebne pa so predhodne prijave na CID-u.

Salon umetnosti
3. 2. 2008 od 10.00 do 13.00
"KOKOTIČI", muzejska delavnica za otroke in starše v organizaciji Pokrajinskega muzeja Ptuj. Otroci bodo iz barvnega papirja izdelovali pokrivalo pustnega lika kokotiča. Vstopnine ni.

Hotel Mitra
od 15. 1. do 14. 2. 2008
Razstava fotografij na temo "Kurentovanje na Ptujskem", avtorja Dušana Ježa, poklicnega fotografa, ki se z umetniško fotografijo ukvarja že 32 let.

Regijsko višje in visokošolsko središče Ptuj
Revivis, 1. 2. 2008 ob 18.00
Dobrodelni projekt: Likovna kolonija "Bejži čopič, kurent gre", ki ga bo organiziralo dobrodelno društvo Leo klub Ptuj, v sodelovanju z učenci OŠ Ljudski vrt.

Salon umetnosti, 29. 1. 2008 ob 18.00
V torek, 29. 1. 2008, ob 18.00 odprtje razstave fotografij slovenskih pustnih mask "Zamrznjeni norčavi čas", fotografa Primoža Hienga.

Fašenki v okolici

Cirkulane, nedelja 3. 2. 2008 ob 10. uri
Dornava, ponedeljek 4. 2. 2008 ob 14. uri
Videm, ponedeljek 4. 2. 2008 ob 14.30 uri
Markovci, torek 5. 2. 2008 ob 13. uri
Cirkovce, torek 5. 2. 2008 ob 12.30 uri
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Čet Jan 24 2008, 12:30

Če vas zanima več o kurentovanju oz. o vstopnicah itd.si poglejte tukaj;
[You must be registered and logged in to see this link.]

Lp
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by rekar on Čet Jan 24 2008, 12:32

super si zrihtala.

čestitam
avatar
rekar
Super član
Super član

Male
Število prispevkov : 2553
Age : 44
Location : gorenska
Registration date : 23/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Pet Jan 25 2008, 08:19

Hvala...internet dela svoje... Smile
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by rekar on Pet Jan 25 2008, 08:23

ja ni samo internet ampak veliko volje zravn.
avatar
rekar
Super član
Super član

Male
Število prispevkov : 2553
Age : 44
Location : gorenska
Registration date : 23/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Pet Jan 25 2008, 08:28

No ja...en mal sem se trudla,da sem razporedla tak,da je malo bolj pregledno.
Prideš kaj na Ptuj na kurentovanje? Wink
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by rekar on Pet Jan 25 2008, 08:32

gotovo me ne bo ker mi je predeleč za mojo leno rit Smile
avatar
rekar
Super član
Super član

Male
Število prispevkov : 2553
Age : 44
Location : gorenska
Registration date : 23/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Pet Jan 25 2008, 08:37

Saj ni daleč... lol!
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by rekar on Pet Jan 25 2008, 08:44

ni daleč ni samo zame predaleč smeh:
avatar
rekar
Super član
Super član

Male
Število prispevkov : 2553
Age : 44
Location : gorenska
Registration date : 23/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Pet Jan 25 2008, 09:04

Hm...pol pa ti ne vem pomagat...boš se mogel malo potrudit,če hočeš kaj vijet...hehe Smile
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by rekar on Pet Jan 25 2008, 09:05

to mi je pa čist jasno lisička.
avatar
rekar
Super član
Super član

Male
Število prispevkov : 2553
Age : 44
Location : gorenska
Registration date : 23/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Pet Jan 25 2008, 09:07

lol! :applause:
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by rekar on Pet Jan 25 2008, 09:09

lumpa si lol!
avatar
rekar
Super član
Super član

Male
Število prispevkov : 2553
Age : 44
Location : gorenska
Registration date : 23/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Pet Jan 25 2008, 10:41

Čuj ti lump... lol! jupiii
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by rekar on Pet Jan 25 2008, 11:01

kaj je lisička? tongue11
avatar
rekar
Super član
Super član

Male
Število prispevkov : 2553
Age : 44
Location : gorenska
Registration date : 23/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by lisička on Pon Jan 28 2008, 11:58

Ponedeljek je danes...hehe Smile
avatar
lisička
Moderatorka
Moderatorka

Female
Število prispevkov : 1439
Age : 32
Registration date : 24/12/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Kurentovanje na Ptuju

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu