Kaj je za vas Facebook?

Go down

Kaj je za vas Facebook?

Objavlja by misha* on Pet Dec 25 2015, 21:58

Facebook zame ni več tisto spletno družabno omrežje namenjeno zabavi, komuniciranju, vzpostavljanju družbenih odnosov ter razvedrilu. Postal je oglaševalska, trgovska in storitvena stran, kjer poleg navadnih uporabnikov lahko na Facebooku najdemo vse več podjetij, s.p. in interesnih skupin. Oglaševanje in prodaja raznih izdelkov na Facebooku poteka na več načinov. Facebook kot podjetje nudi oglaševanje, ki ga plačujemo po učinku in sicer na klik ali pa na prikaze. Tako je FB postal podjetniški portal, ker objav tvojih prijateljev skoraj ne vidiš oz. jim ne slediš več!

Zdaj, ko imajo dovolj denarja, bodo pa začel tole: [You must be registered and logged in to see this link.]
Če nimate navedenega pravega imena in priimka, ampak kaj drugega, to še ne pomeni, da FB zlorabljate v slabe namene. Od kdaj si FB pridržuje pravico, da se jim morajo uporabniki identifikacirati  s kopijami javnih in drugih listin kot so osebna izkaznica, potna listina, vozniško dovoljenje, itd. Vse naštete listine omogočajo izkazovanje istovetnosti, bodisi ob identifikaciji pri upravnem organu ali v pravnem prometu. Vsi našteti dokumenti pa imajo tudi druge osnovne funkcije, ki so odvisne predvsem od vsebine podatkov, navedenih v dokumentih. Ko posamezne inštitucije od vas zahtevajo na vpogled osebne dokumente, morajo imeti za to zakonsko osnovo. In kje ima FB zakonsko osnovo? Bodo lastnike podjetij, s.p. in druge tudi blokirali, če jim ne dostavijo kopij dokumentov.

Če vam blokirajo FB račun brez razloga in zahtevajo od vas kopijo osebne izkaznice oziroma kakšno drugo listino, kdo bo jamčil uporabnikom FB, da se tile dokumenti oz. podatki iz dokumentov ne bodo zlorabili - ( FB podatkovna baza) v druge namene!? Nihče!!!

Raziskava Facebook – izum osamljenosti!?
[You must be registered and logged in to see this link.]

Nad FB-kom sem razočarana! Kaj pa vi? Rolling Eyes

_________________
Najlepši je dar, ko se človek rodi. Vsi ga ljubkujejo in negujejo, a ko dozori, ga življenje zbistri.
avatar
misha*
Chief Administratorka
Chief Administratorka

Female
Število prispevkov : 2363
Registration date : 15/10/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu