Prisotnost bakterije v surovini za čaj
2 posters
Stran 1 od 1
Prisotnost bakterije v surovini za čaj
Ljubljana - Zdravstveni inšpektorat je prejel informacijo, da je bila v letih 2006 in 2007 v Slovenijo distribuirana surovina za lipov čaj in mešanice čajev, kjer je bila prisotna bakterija Escherichia coli.
Omenjena bakterija bi ob nepravi pripravi čaja lahko imela posledice za zdravje potrošnikov, so sporočili z inšpektorata. Inšpektorat je informacijo prejel preko EU hitrega sistema obveščanja za živila in krmo. Omenjena bakterija bi ob nepravi pripravi čaja (priprava čaja prekratek čas) lahko imela posledice za zdravje potrošnikov, zato je zdravstveni inšpektorat o tem nemudoma obvestil oba prejemnika surovine ter preveril ustreznost navodil.
Upoštevajte navodila za pripravo čaja
Ugotovili so, da imata oba slovenska proizvajalca na živilu navedena navodila za pripravo, ki zagotavljajo pripravo varnega živila. Študije namreč dokazujejo, da visoka temperatura uniči bakterijo in s tem zadostuje za pripravo varnega živila. Ne glede na to pa potrošnike pozivajo, da jih dosledno upoštevajo ter po prelitju čaja z vrelo vodo slednjega pustijo stati pet do 10 minut. (STA)
Nekam pozno to opozarjajo...se vam ne zdi?
Omenjena bakterija bi ob nepravi pripravi čaja lahko imela posledice za zdravje potrošnikov, so sporočili z inšpektorata. Inšpektorat je informacijo prejel preko EU hitrega sistema obveščanja za živila in krmo. Omenjena bakterija bi ob nepravi pripravi čaja (priprava čaja prekratek čas) lahko imela posledice za zdravje potrošnikov, zato je zdravstveni inšpektorat o tem nemudoma obvestil oba prejemnika surovine ter preveril ustreznost navodil.
Upoštevajte navodila za pripravo čaja
Ugotovili so, da imata oba slovenska proizvajalca na živilu navedena navodila za pripravo, ki zagotavljajo pripravo varnega živila. Študije namreč dokazujejo, da visoka temperatura uniči bakterijo in s tem zadostuje za pripravo varnega živila. Ne glede na to pa potrošnike pozivajo, da jih dosledno upoštevajo ter po prelitju čaja z vrelo vodo slednjega pustijo stati pet do 10 minut. (STA)
Nekam pozno to opozarjajo...se vam ne zdi?
misha*- Chief Administratorka
-
Število prispevkov : 2363
Registration date : 15/10/2007
Re: Prisotnost bakterije v surovini za čaj
Zelo pozno,glede na to,da imamo samo eno življenje.
lisička- Moderatorka
-
Število prispevkov : 1439
Age : 37
Registration date : 24/12/2007
Stran 1 od 1
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
|
|