Bolonjska reforma - priročnik

Go down

Bolonjska reforma - priročnik

Objavlja by misha* on Pon Maj 19 2008, 14:27

Draga študetka, dragi študent, in vi, ki iščete nove informacije, znanja in odgovore! Tukaj vam priročnik - v prvi vrsti namenjen študentom, pa tudi vsem, ki želijo o »bolonji« izvedeti več, so tako zbrani podatki in razlage konceptov študija po »bolonji«: študija na treh študijskih stopnjah, kjer si za svoje delo nagrajen-a s kreditnimi točkami, kaj pravzaprav te točke so in na kakšne načine jih lahko pridobiš – doma, v tujini, ob študiju … in kaj za to prejmeš na koncu – kaj znaš in kje lahko to ponudiš? Priročnik smo pripravili sodelavci na Resorju za študijsko problematiko Študentske organizacije Univerze v Ljubljani. Ker smo ta priročnik pisali študentje za študente, so tudi nekoliko bolj kompleksne teme skušali poenostaviti, da bodo zagotovo razumljive vsakomur. (Primož Lukežič)


[You must be registered and logged in to see this link.]
Ali jo poznate?

_________________
Najlepši je dar, ko se človek rodi. Vsi ga ljubkujejo in negujejo, a ko dozori, ga življenje zbistri.
avatar
misha*
Chief Administratorka
Chief Administratorka

Female
Število prispevkov : 2363
Registration date : 15/10/2007

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Bolonjska reforma - priročnik

Objavlja by Tatyka86 on Čet Maj 22 2008, 12:15

No mi smo bili na Upravni poskusni zajčki s tole bolonjsko in lahko povem da je obupna.. sploh zato ker smo imeli pred "nosam" stari sistem (eno leto pred nami). Zakaj? Ker smo ista stopnja kot oni, s tem da so imeli po 8 izpitov na letnik mi pa po 13 in tudi več.. drugače ko smo se pogovarjali so skrčevali 4 letni univerzitetni študij na 3 leta in tako je ratala kar Upravna bolonjska.. s tem da je bila "izbira" predmetov taka da si jih od 5 moral izbrati 4. Od fakultete do fakultete se pravila seveda razlikujejo.
Absolvent- kriza!! lani nam je bilo rečeno (ker sem zadnji letnik) da absolventa ni, da se diploma piše med letom in da bodo teme za nas novembra.. no tem še danes ni.. s tem da smo s peticijo in pritožbo (sem bila glavni akter) dosegli, da za nas še velja 1 letni staž (brez možnosti podaljševati). Tisti za nami bodo žal morali diplomo pisati med letom, ker staža ni več! Ne glede na število predmetov.
Diplomska naloga je vredna 10 kreditnih točk kar je ful malo, glede na to da stara pravila ostajajo (medtem ko naj bi imela ekonomska fakuteta diplomsko obsežno 20 strani!?!).
Edino kar mi je dobro (oz. še čakam ker še ni potrjeno ampak naj bi bilo) je da je magister financiran za redne študente.. kar bom izkoristila. Kar je pa slabo je pa to da je magister samo 7 stopnja.

Tako da tale bolonjska je smotana.. je pa res da se bodo sistemi kao poenotili po celi evropi in bo kao večja možnost zaposlitve bolonjskih študentov po celi evropi.

Tatyka86
Freak
Freak

Female
Število prispevkov : 294
Age : 32
Location : Gorenska
Job/hobbies : študentka
Registration date : 14/01/2008

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu